برخی از عوارض کاشت مو که بهتر است بدانیم

کلینیک پوست و مو آفرینش > برخی از عوارض کاشت مو که بهتر است بدانیم
عوارض کاشت مو

فهرست موضوعات در این مقاله

تکنیک‌های جدید در کاشت مو باعث شده است که به یک روش غیر تهاجمی تبدیل شود که در نتیجه عوارض کاشت مو  را به حداقل می‌رساند. با این حال کاشت مو هنوز هم یک عمل جراحی به حساب می‌آید که خطرات و عوارض خود را به دنبال دارد. البته می‌توانید با مراجعه به بهترین و معتبرترین کلینیک تخصصی کاشت مو این عوارض را به حداقل برسانید.

ممکن است برای شما سوالاتی از قبیل اینکه چرا عوارض بعد کاشت مو پیش می‌آید؟ یا راه‌های پیشگیری از از عوارض پس از کاشت مو چیست؟ آیا مرگ در اثر کاشت مو واقعی است؟ پیش بیاید که در ادامه با بررسی عوارض شایع کاشت مو به سوالات دغدغه های شما پاسخ خواهیم داد.

عوارض کاشت مو چیست؟

عوارض به رخدادهایی گفته می‌شود که در حالت معمولی رخ نمی‌دهد و در زمانی اتفاق می‌افتد که یک فرد برای بهبود و زیبایی از یک روش درمانی استفاده کند و بدن او با روش درمانی سازگار نباشد یا این روش یک روش مناسب برای او نباشد. درباره کاشت مو باید بیان کرد که برخی از عوارض عوارض شایع کاشت مو و برخی دیگر عوارض نادر کاشت مو هستند.

عوارض کاشت مو چیست؟

عارضه های کاشت مو

از آنجایی که کاشت مو یک عمل زیبایی به حساب می‌آید و برای بهبود ظاهر و افزایش زیبایی فرد مورد استفاده قرار می‌گیرد و نگاه سهل انگارانه به عوارض کاشت مو اصلا جایز نیست زیرا ممکن است در زیبایی تاثیرات منفی و مخرب داشته باشد. پس در نتیجه باید در انتخاب پزشک و کلینیک و کادر درمان بیشتر دقت کنید تا از عوارض احتمالی پیشگیری کنید.

1.حساسیت داشتن به بی‌حسی موضعی

واکنش‌های بدن نسبت به داروهای بی‌حسی موضعی می‌تواند به اشکال مختلف بروز کند. اکثرا واکنش به داروهای بی‌حسی موضعی جنبه‌های روانی دارد. در موارد نادری ممکن است افراد به بی‌حسی‌ها واکنش‌های جسمی نشان دهند اما برای پیشگیری از این موضوع بهتر است قبل از عمل تست بی‌حسی انجام دهید. به این نکته هم توجه کنید که بی‌‎حسی در ناحیه کاشت مو بعد از عمل تا 6 ماه ممکن است از بین نرود پس اگر بعد از عمل در قسمت سر احساس بی حسی داشتید نگران نشوید.

2. سنکوپ

سنکوپ یکی از عوارض کاشت مو است. در برخی موارد اگر جلسه کاشت مو خیلی طولانی باشد موجب غش یا از دست دادن هوشیاری متقاضی می‌شود. این عارضه معمولا در اثر کم آبی بدن، افتادن قند خون اتفاق می‌افتد. احتمال جلوگیری از سنکوپ با تنظیم یونهای بدن، آبرسانی مناسب پیشگیری است.

3. درد

یکی از عوارض شایع کاشت مو درد در زمان جراحی است. که این عارضه با استفاد از داروها بی حسی و ضد درد قابل کنترل است. روش استاندارد بیهوشی تزریق یک داروی بی حس کننده موضعی همراه با یک داروی آدرنالین است که رگ‌های خونی را گشاد می‌کند و دارو را بهتر باعث توزیع بهتر در عروق می‌شود. گاهی برای بیهوشی بهتر از ویبره و کمپرس سرد استفاده می‌شود. درد بعد از کاشت مو با کمک مسکن‌های خوراکی به خوبی کنترل می‌شود.

4. ورم و التهاب

ورم و التهاب ناشی از جمع شدن مایعات در زیر پوست یکی از عوارض شایع کاشت مو است که به خودی خود بعد از چند روز رفع می‌شود. می‌توانید برای رفع سریع تر این عارضه از داروهای کورتون استفاده کنید. برای درمان آن می‌توانید از یک کمپرس یخ در هنگام خواب استفاده کنید. سایر عوارض ناحیه کاشت مو شامل جوش زدن، خونریزی و ریزش موی شوکی است.

5. خارش

بعد از کاشت مو خارش یک امر طبیعی است. اما نگران نباشید، این عارضه معمولا به دلیل رشد مجدد موهای جدید روی پوست سر می‌باشد. معمولاً خارش بسیار شدید نیست و در برخی موارد با استفاده از شامپوها و لوسیون‌های خاص کنترل می‌شود.

6. سرفه و سکسکه

سرفه و سکسکه از جمله عوارض کاشت مو است که خیلی عذاب آور است و ممکن است 3 تا 4 روز طول بکشد. علت این عارضه هنوز به طور قطعی مشخص نشده است ممکن است به خاطر تحریک عصب‌های پوست سر باشد.

7. عفونت

عفونت می‌تواند در ناحیه گیرنده و همچنین در ناحیه ای که پیوندها برداشت می‌شوند رخ دهد. احتمال عفونت بسیار کم است و عفونت‌های جدی نادر است (کمتر از 1%). رعایت نکردن نکات بهداشتی، نشستن پوست سر و بیماری‌های زمینه‌ای (مانند نقص سیستم ایمنی) از علل عفونت هستند. علائم عفونت شامل تورم، قرمزی، درد و تاول است.

8. فولیکولیت بعد از کاشت مو

گاهی برخی از عوارض ناحیه کاشت مو می‌تواند بر اثر رعایت نکردن بهداشت یا داشتن بیماری‌های زمینه ای اتفاق بیفتد. در مواردی هم به علت واکنش ساقه آسیب دیده مو با پوست ایجاد می‌شود که در نهایت باعث عفونت می‌شود. بهتر است برای جلوگیری از این عارضه از داروهای آنتی باکتریال استفاده کنید.

9. رشد نکردن گرافت‌ها

رشد نکردن گرافت‌ها هم یکی از عوارض کاشت مو در ناحیه کاشت می‌باشد که به علت آسیب دیدن گرافت‌ها در طی مرحله برداشت و آماده سازی می‌باشد. گاهی هم ممکن است این عارضه در اثر کیفیت کم فولیکولهای کاشته شده ایجاد شود. افرادی موهای بی کیفیتی دارند کاندیدای مناسبی برای کاشت مو نیستند.

10. خط رویش نامناسب یا غیر طبیعی

خط رویش نامناسب یا غیر طبیعی از عوارض نادر کاشت مو است که علت آن تجربه کم و مهارت پایین متخصص مو می‌باشد. هنگام انتخاب پزشک و کلینیک توجه کنید چون هرچه خط رویش بهتر طراحی شود نتایج کاشت مو طبیعی تر خواهد بود.

11. خونریزی خفیف در ناحیه کف سر

خونریزی بسیار کم و ناچیز در ناحیه کاشت یا بانک مو به دلیل استراج و کاشت فولیکول ها می‌باشد. اگر چه موقتی هستند و فورا رفع خواهند شد، اما باز هم جزو عوارض پیوند مو محسوب می‌شوند. پزشک یا تکنسین کاشت مو در این حین با استفاده از یک گاز استریل و قرار دادن به روی محل خونریزی، آن را بهبود می‌دهند. اگر خونریزی پایان نیافت، به این معناست که یکی از تکنیک های عمل کاشت مو به درستی انجام نشده است و باید محل خونریزی بخیه زده شود.

عوارض خطرناک کاشت مو

با توجه به مقالات و آمارهای معتبر کلینیک‌های زیبایی کاشت مو احتمال بروز عوارض خطرناک و کشنده کاشت مو کمتر از یک درصد است. اما در کلینیک‌های غیر معتبر این آمار خیلی متفاوت است. ما در کلینیک تخصصی کاشت مو آفرینش با بیش از 10 سال سابقه کار در عمل‌های زیبایی توانستیم با ترتیب دادن کادر درمان با سابقه و متخصص احتمال وقوع عوارض جانبی را تا حد زیادی کاهش دهیم.

تمامی عوارض کاشت مو در چهار دسته کلی عوارض شایع کاشت مو، عوارض نادر کاشت مو، عوارض کاشت مو به روش FUT و عوارض کاشت مو به روش FIT تقسیم می‌شود. در ادامه هر یک را توضیح می‌دهیم.

چرا عوارض کاشت مو پیش می‌آید؟

کاشت مو یک روش تقریبا نوین است که از بدو ورود تا الان به سرعت در حال پیشرفت است. هرچه در صنعت زیبایی کاشت مو پیش‌تر می‌رویم تکنیک‌های کاشت مو کم تهاجمی‌تر و کم عوارض‌تر از قبل می‌شوند. اما هنوز هم روش‌های کاشت مو عوارضی دارند که متقاضیان و جراحان را دچار مشکل و چالش کرده است. اگر قبل از کاشت مو به وضعیت جسمی فرد آگاهی کامل داشته باشید می‌توانید به عوارض جانبی آن را مدیریت و درمان کرد تا اتفاق ناگواری نیفتد.

با افزایش محبوبیت پیوند مو در میان مردم شاهد رشد چشمگیر تقاضا برای کاشت مو شدیم. اما نکته مهم اینجاست که با افزایش تقاضا و تکنیک‌های متفاوت کاشت مو پزشکان زیادی با تخصص‌های غیرمرتبط به گذراندن دوره مهارتی کاشت مو می‌پردازند و رواج کاشت مو در بین پزشکان غیر مرتبط باعث شده است که بیشتر شاهد بروز عوارض کاشت مو باشیم.

چطور از عوارض کاشت مو جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از عوارض کاشت مو دو عامل مهم انتخاب کلینیک مناسب کاشت مو و مراقبت‌های بعد از کاشت مو تاثیر دارد. اگر کلینیک انتخابی شما از تیم درمانی حاذق و دستگاه‌ها و تجهیزات به روز استفاده کند باعث می‌شود که عوارض ناشی از عمل کاشت به حداقل برسد. برخی از عوارض بعد از کاشت مو مانند مانند عفونت و چنین مواردی مربوط به رعایت نکردن دستورالعمل‌های بعد از کاشت است. ندانستن این دستورالعمل‌ها ممکن است که سهل انگاری از طرف متقاضی یا ارائه ندادن دقیق اطلاعات از سوی کلینیک باشد در ادامه بیشتر به بررسی عوارض کاشت مو می‌پردازیم.

آیا ممکن است مرگ در اثر کاشت مو رخ دهد؟

مرگ در اثر کاشت مو یک شایعه است، به طوریکه متخصصین این حوزه بر این باورند که با پیشرفت تکنولوژی و غیر تهاجمی شدن عمل کاشت مو، احتمال مرگ در اثر کاشت مو نزدیک به صفر است. اما یکی از عوارض نادر کاشت مو سنکوپ است؛ که اگر جلسه کاشت مو طولانی باشد در اواخر مرحله جراحی ممکن است اتفاق بیفتد. این عارضه بر اثر طولانی بودن فرآیند جراحی موجب بی هوشی موقت یا غش می‌شود. سنکوپ معمولا خطرناک نیست و علت آن بالارفتن فشار خون، کم‌آبی بدن، افت قند خون است.

برای کسب اطلاعات تجربی از مراجعین درباره عوارض کاشت مو می‌توانید به مقاله نظرات کسانی که کاشت مو انجام داده اند مراجعه کنید.

برخی از عوارض شایع کاشت مو که بهتر است بدانیم

عوارض کاشت مو

توضیح عوارض کاشت مو

باید پذیرفت که جراحی کاشت مو روشی جدید و ابتکاری محسوب می‌شود و هر از چند گاهی روش‌های جدیدتری برای کاشت ارائه می‌شود. همانطور که به جلو ‌رویم، روش‌های کاشت آسان تر، کم تهاجمی‌تر می‌شوند. با این حال، باید اذعان داشت که خطرات و عفونت کاشت مو احتمالی است که ممکن است برای برخی از بیماران رخ دهد. در ادامه مطلب به بررسی دسته بندی‌های عوارض کاشت مو می‌پردازیم.

عوارض اتاق عمل بعد از کاشت مو

برخی از عوارض مخصوص کاشت مو نیست و در همه جراحی‌ها قابل مشاهده است. گاهی در حین تزریق ماده بی‌حسی، بیمار با افزایش ضربان قلب مواجه می‌شود که معمولاً یک عارضه موقتی است. در این شرایط اگر بیمار مشکلات قلبی عروقی داشته باشد، احتمال خطرات جدی‌تری وجود دارد.

برای جلوگیری از این عارضه به همه بیماران به ویژه بیماران بالای 40 سال توصیه می‌کنیم قبل از کاشت مو نوار قلب گرفته و از سلامت دستگاه گردش خون خود مطمئن شوند. همچنین در حین تزریق بیهوشی در اتاق عمل فشار خون و ضربان قلب شما به دقت کنترل می‌شود تا در صورت وجود مشکل سریعا به شما اطلاع داده شود و درمان لازم انجام شود.

عوارض کاشت مو به روش FUT

  • نکروز یک عارضه جانبی بسیار نادر کاشت مو است که معمولاً ناشی از خطای جراحی است. اگر برش ایجاد شده در ناحیه بانک مو به گونه‌ای بخیه شود که به زخم فشار وارد کند، می‌تواند جریان خون را در ناحیه کاهش دهد یا قطع کند. اگر خونرسانی کاهش یابد، احتمال عفونت افزایش می‌یابد؛ اگر جریان خون قطع شود، بافت‌های آن ناحیه می‌میرند و پوست دچار نکروز (مرگ سلولی) می‌شود.
  • اسکار (اسکار، جای جوش یا بافت اسکار) زمانی ایجاد می‌شود که آسیب به پوست به درستی ترمیم نشود. در موارد شدید، اسکار به شکل اسکار گوشتی یا کلوئیدی است. اگرچه ایجاد اسکار سلامت بیمار را تهدید نمی‌کند، اما از نظر زیبایی ظاهری اصلاً خوب ندارد. برای جلوگیری از این عارضه کاشت مو باید به 2 نکته توجه کرد:
  • اگر برش نواری در قسمت پایین یا بالای پشت سر ایجاد شود، احتمال ایجاد اسکار بیشتر خواهد بود. احتمال ایجاد اسکار در متقاضیانی که سابقه اسکار و اسکار کلوئیدی دارند بسیار بیشتر است و بهتر است از روش‌های دیگر کاشت مو مانند روش FIT استفاده شود.
عوارض کاشت مو FUT

عوارض کاشت مو به روش FUT

  • درد مداوم و بی‌حسی طولانی مدت بانک مو از جمله عوارض کاشت مو به روش FUT است. اگر برش پوست برای برداشتن نوار خیلی عمیق باشد، ممکن است به اعصاب حسی در ناحیه بانک مو آسیب برساند. بافت اسکار نیز می‌تواند به عصب فشار وارد کند و باعث درد شود. اگر جراح مهارت و تجربه کافی داشته باشد، عوارض ناشی از آسیب عصبی به حداقل می‌رسد.
  • ریزش موی شوکی که در علم پزشکی به آن افلوویوم می‌گویند یکی از عوارض کاشت مو است. این شکل از ریزش مو در بالا و زیر خط برش دیده می‌شود. رشد مو تقریباً همیشه 3 تا 4 ماه پس از ریزش از سر گرفته می‌شود. تغییر در جمعیت فولیکول‌ها، ادم، التهاب و اختلالات گردش خون ناشی از بخیه‌ها از جمله علل این عارضه است. استفاده از ماینوکسیدیل موضعی در رشد سریع مو موثر است.
  • خونریزی، باز شدن بخیه‌ها و التهاب فولیکول‌ها از دیگر عوارض کاشت مو به روش FUT است که به ندرت دیده می‌شود.

عوارض کاشت مو به روش FIT

عوارض کاشت مو FIT

عوارض کاشت مو به روش FIT

  • نازک شدن بانک مو یکی از عوارض کاشت مو به روش FIT است که معمولاً در اثر برداشت نامتعادل یا بیش از حد فولیکول‌ها ایجاد می‌شود. در این حالت برخی از قسمت‌های ناحیه بانک مو خالی و برخی قسمت‌ها پر می‌شود.
  • اسکارهای نقطه‌ای از جمله عوارض کاشت مو به روش FIT هستند که معمولا نادیده گرفته می‌شوند. باید بدانید که در روش FIT و سایر روش‌های مشابه (SUT، MFIT و Super FUE) جای زخم وجود دارد. در فرآیند برداشتن گرافت‌ها، جراح با استفاده از ابزاری به نام پانچ، سوراخ‌های کوچکی در سر شما ایجاد می‌کند.
  • جای زخم این سوراخ‌ها که قطر آن‌ها کمتر از یک میلی متر است ممکن است تبدیل به اسکار شود. با این حال، این اسکارها به اندازه یک سر سوزن هستند و اگر جراح شما مهارت کافی را داشته باشد، با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند. زخم‌های خالدار تنها زمانی قابل مشاهده هستند که موهای خود را خیلی کوتاه کنید و بیننده پوست شما را به دقت بررسی کند.
  • دفن فولیکول‌ها بیشتر در روش FIT است و در روش‌های جدیدتر این مشکل برطرف شده است. گاهی اوقات ابزار پانچ فولیکول‌های مو را به عمق پوست می‌برد، در این صورت گفته می‌شود که فولیکول دفن شده است. ابزارها و دستگاه‌های پیشرفته تر مورد استفاده در روش‌های SUT، Micro FIT و Super FUE این عارضه را به حداقل رسانده است.
  • کیست‌های زیر پوستی معمولاً توسط فولیکولهای مدفون ایجاد می‌شوند. اگر فولیکول‌های مدفون از پوست سر خارج نشوند، احتمال تشکیل کیست زیاد است. البته برداشتن فولیکول مدفون کار سختی نیست. کیست‌های زیر جلدی معمولاً متورم و دردناک هستند.
  • برداشت بیش از حد می‌تواند باعث آسیب دائمی، نازک شدن و نازک شدن موهای بانک مو شود. این عارضه یکی از عوارض کاشت مو در مراکز غیر معتبر می‌باشد. توصیه می‌شود هرگز بیش از یک چهارم فولیکول‌های بانک مو برداشت نکنید.

نتیجه گیری برای شناخت عوارض کاشت مو

همانطور که مطالعه کردید با پیشرفت تجهیزات کاشت مو و رونمایی از تکنیک‌های جدید کاشت، عوارض کاشت مو به صفر نزدیک شده است. با این حال چون در دست جراحی می‌باشد عوارضی را از جمله عفونت ناحیه زخم‌ها، پوسته پوسته شدن ناحیه جراحی، احساس درد، خارش، تورم، التهاب فولیکول‌ها، خونریزی، از بین رفتن حس لامسه در منطقه کاشت مو، کبودی اطراف چشم، التهاب، ورم، ریزش شوکی تار مو، رویش خطی نامناسب و غیره رخ دهد.

به طور کلی دو راهکار اساسی برای جلوگیری از عوارض کاشت مو وجود دارد اول اینکه در ابتدا برای انتخاب پزشک و کلینیک وقت بگذارید تا با کادر درمان مجرب بهترین از عوارض شایع کاشت مو در امان باشید. دوم اینکه بعد از عمل به دقت در مراقبت‌های بعد از کاشت مو دقت کنید و همه دستورالعمل‌ها را به دقت اجرا کنید تا دچار عوارضی ناشی از کاشت مو نشوید.

سوالات متداول درباره عوارض کاشت مو

  1. عوارض کاشت مو چیست؟
    در موادی عوارض شامل عفونت ناحیه زخم‌ها، پوسته پوسته شدن ناحیه جراحی، سکسه، احساس درد، خارش، تورم، التهاب فولیکول‌ها، خونریزی، از بین رفتن حس لامسه در منطقه کاشت مو، کبودی اطراف چشم، التهاب، ورم، ریزش شوکی تار مو، رویش خطی نامناسب و غیره می‌باشد.
  2. بهترین راه جلوگیری از عوارض کاشت مو چیست؟
    با انتخاب درست کلینیک و رعایت مراقبت‌های بعد از عمل عوارض کاشت مو به صفر نزدیک می‌شود.
  3. علائم عفونت‌های بعد از کاشت مو چیست؟
    علائم مهم عفونت‌های بعد از کاشت شامل آبسه پر از چرک، ترشح چرک، قرمزی یا تغییر رنگ، ورم، درد، خارش، سوزش، خونریزی و احساس گرما در محل عمل می‌باشد.
5/5 - (3 امتیاز)

در این بخش پربازدید ترین مقالات کلینک پوست و مو آفرینش قرار داده می شوند.

سن مناسب کاشت مو

روش های کاشت مو

جدیدترین روش کاشت مو در امریکا

نظرات کسانی که کاشت مو انجام داده اند

علت کوچک شدن چشم بعد از عمل بلفاروپلاستی

قیمت کاشت هر تار مو

کاشت مو در شیراز بهتر است یا تهران؟

نظرات در مورد کاشت ابرو

عوارض لیزر بیکینی برای دختر

میکرو ابرو بعد از چند روز طبیعی میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

.